Sejarah NIVEA - 100 TAHUN dalam Pembuatan

100 Tahun NIVEA

SEJARAH NIVEA - 100 TAHUN DALAM PEMBUATAN

Lebih dari 100 tahun yang lalu, kami mencipta penjagaan kulit moden dengan NIVEA Creme. Setakat hari ini, berjuta-juta manusia di seluruh dunia, dengan pelbagai jenis kulit, bergantung pada jenama NIVEA. Itulah sebabnya para penyelidik kami gigih bekerja dengan keperluan penjagaan yang berbeza, yang disebabkan oleh budaya, jantina dan umur. Terima kasih kepada pendekatan ini, kami telah membangunkan banyak produk penjagaan kulit yang inovatif sejak beberapa dekad yang lalu - dari deodoran hingga produk pelindung matahari. Kami bekerjasama dengan lebih daripada 50 institusi di seluruh dunia untuk memastikan bahawa produk kami sesuai untuk kulit anda. Di ibu pejabat kami di Hamburg, kami juga telah menubuhkan makmal kami sendiri untuk Asia dan Amerika Latin, di mana kami menjalankan penyelidikan khusus yang ditujukan kepada jenis kulit dan keadaan iklim yang terdapat di rantau ini. Kami melakukan ini supaya suatu hari semua orang di dunia boleh menaruhkan kepercayaan mereka terhadap produk NIVEA.

KISAH NIVEA BERMULA PADA TAHUN 1911

TIN NIVEA CREME TIN PERTAMA 1911

KISAH NIVEA BERMULA PADA TAHUN 1911

TIN NIVEA CREME TIN 1922

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

Tin NIVEA Creme biru pertama 1925

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

NIVEA Creme tin 1928

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

Dari tahun 1935, tin NIVEA diberi tipografi baru, dengan "sudut tajam"

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

NIVEA Creme tin 1949

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

Ciri-ciri tipografi "Creme" telah ditambah pada tahun 1959 ke NIVEA Tin.

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

NIVEA Creme tin 1970

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

NIVEA Creme tin 1988

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

NIVEA Creme tin 1993

Kisah NIVEA Bermula pada tahun 1911

NIVEA Creme tin 2007

Bagaimana Semuanya Bermula

Sebelum kisah kejayaan NIVEA Creme boleh bermula, sesuatu yang sama sekali berbeza perlu dicipta - Eucerit. Eucerit bertindak sebagai pengemulsi yang menggabungkan minyak dan air ke dalam campuran yang sangat halus dan stabil. Dr Isaac Lifschütz telah menghasilkan pengemulsi baru ini pada tahun 1911. Pakar Dermatologi Profesor Paul Gerson Unna mengagumi pengetahuan pakar Dr Lifschütz dalam bidang ini dan menyampaikannya kepada Dr Oscar Troplowitz, ahli kimia dan pengasas bersama Beiersdorf. Beliau menyedari bahawa emulsi air dalam minyak akan membentuk asas yang sempurna untuk kosmetik krim kulit. Apa yang mereka perlukan sekarang ialah nama. Untuk mencari nama, Dr Troplowitz tidak perlu melihat jauh daripada krim mereka sendiri. Sebaik sahaja emulsi selesai, ia mempunyai warna seputih salji. Nama NIVEA berasal dari perkataan Latin "nix, nivis" yang bermaksud "salji". Apabila diterjemahkan, NIVEA bermaksud "seputih salji".

1911-1949

Membawa NIVEA ke Dunia

1911

Semuanya bermula pada tahun 1911, apabila ahli farmasi dan usahawan berwawasan Dr. Oscar Troplowitz mengiktiraf potensi Eucerit, pengemulsi yang dihasilkan oleh ahli kimia Dr. Isaac Lifschütz.

Eucerit membolehkan air dan minyak bergabung dengan stabil di dalam krim. Ia pada mulanya bertujuan untuk digunakan dalam bidang perubatan. Pakar dermatologi Prof. Paul Gerson Unna menghargai kepakaran Dr. Lifschütz dalam bidangnya dan memperkenalkannya kepada Dr. Troplowitz, yang segera menyedari bahawa emulsi air-dalam-minyak akan menjadikan asas yang sempurna untuk kosmetik krim kulit. Apa yang diperlukan sekarang hanyalah nama. 

Untuk mencari nama, Dr. Troplowitz tidak perlu melihat lebih jauh daripada krim itu sendiri. Diilhamkan oleh warna putih salji, beliau memanggilnya NIVEA - nama yang berasal dari perkataan Latin nix (salji) dan nivis (salji). 

Akhirnya, penyelidikan bertahun-tahun dan kreativiti telah membuahkan hasil. Pada bulan Disember 1911, NIVEA dilancarkan. Warisan krim penjagaan kulit pertama kami dilahirkan. 

Daripada awal lagi, matlamat Dr. Troplowitz adalah untuk membangunkan produk berkualiti tinggi yang mampu dimiliki oleh semua. Dengan rangkaian luas produk NIVEA, yang menyediakan penjagaan pakar tidak kira apa yang diperlukan oleh kulit anda, visi Dr. Troplowitz telah terus hidup selama lebih daripada 100 tahun.

Dr. Oscar Troplowitz

Pengasas Syarikat

Paten Eucerin

Paten Eucerin; Dr Isaac Lifschütz's

Profesor Paul Gerson Unna

Pakar dermatologi dan pekerja Beiersdorf

Paul C. Beiersdorf

Pengasas syarikat pada tahun 1885

Makmal penyelidikan 1914

Makmal penyelidikan Beiersdorf 1914

1914

NIVEA telah berada diseluruh dunia semenjak hari kita dilahirkan, terima kasih kepada bahan penjagaan kulit khas yang dipanggil Eucerit.

Dicipta oleh salah seorang pengasas NIVEA, Dr Isaac Lifschütz, Eucerit membolehkan krim kulit kekal stabil sepanjang masa, yang membawa kepada penciptaan NIVEA Creme pada tahun 1911. Ini adalah krim penjagaan kulit pertama yang boleh dieksport ke seluruh dunia tanpa kehilangan kualiti atau konsistensinya.

Hanya tiga tahun selepas NIVEA Creme membuat kemunculan sulung di Hamburg, ia boleh diperoleh di setiap benua, dan hampir separuh daripada jualan NIVEA adalah dari luar negara. Menjelang tahun 1914, produk kami dihasilkan bukan sahaja di Hamburg, tetapi juga di Buenos Aires, Copenhagen, Mexico, Moscow, New York, Paris dan Sydney.

Pada masa itu, perkembangan antarabangsa yang pantas seperti ini tidak pernah didengari di dalam industri penjagaan kulit. Kami berada disituasi yang tidak pernah diterokai dan ini bermaksud kami sering terpaksa menggunakan sedikit kebijaksanaan untuk memperkenalkan NIVEA ke pasaran baru. 

Di Afrika Selatan, misalnya, semua iklan kami mesti di dalam bukan satu, tetapi tiga bahasa, iaitu Bahasa Inggeris, Zulu dan Xhosa. Di UK, kami perlu menggantikan timah biru NIVEA Creme dengan pembungkusan plastik apabila kami menyedari bahawa orang British mengaitkan tin aluminium dengan pengilat kasut. 

Di negara-negara sejuk seperti Austria, kami menekankan keupayaan produk kami adalah untuk melindungi kulit daripada salji, angin dan hujan. Sementara itu, rangkaian NIVEA Sun dan produk lain yang lebih sesuai untuk iklim panas, dipasarkan dengan lebih banyak di negara-negara seperti Australia. Semua amalan ini berterusan hingga ke hari ini. 

Kami juga mencipta produk yang disesuaikan dengan keperluan penjagaan kulit orang di negara-negara yang berbeza, lama sebelum ini menjadi norma. Pada tahun 1930-an, sebagai contoh, kami melihat bahawa terdapat permintaan besar di Asia untuk produk penjagaan kulit yang boleh mencerahkan kulit. Jadi kami mencipta NIVEA Whitening Paste, yang berjaya dengan segera. Produk NIVEA dengan bahan-bahan pencerah, kekal sebagai penjual terbesar kami di seluruh Asia. 

Hari ini, NIVEA adalah salah satu jenama yang paling dipercayai di dunia. Produk kami boleh didapati di mana-mana, sejauh pedalaman di Australia hingga Pergunungan Rocky yang tinggi. 

Namun kebanyakan orang di negara-negara di mana produk kami dijual, melihat NIVEA sebagai jenama tempatan, yang pastinya merupakan pujian tertinggi yang kami harapkan untuk diterima daripada peminat kami. Kami berharap dapat membawa NIVEA kepada anda dan di seluruh dunia untuk 100 tahun yang akan datang dan lebih lagi.

1924

Apabila ramai orang daripada pelbagai peringkat umur mula meluangkan lebih banyak masa lapang mereka di luar rumah, kecantikan ideal dengan kelihatan pucat dan lemah sebelum ini, berubah kepada satu penampilan yang benar-benar baharu. Segar, cergas, dan sihat kini menjadi pilihan. Masa tetap berubah dan kami menyedari bahawa NIVEA juga perlu turut berubah. Semasa pasukan kreatif kami bekerja keras untuk mengubah reka bentuk produk, satu penemuan peluang telah membawa kepada lahirnya kempen iklan baharu kami.

Ketua Pengiklanan kami, Juan Gregorio Clausen, berjalan-jalan di Hamburg ketika dia melewati kedai jurugambar. Tergantung di tingkap adalah gambar tiga adik-beradik lelaki yang gembira dan segar: Rolf-Robert, Peter dan Wilhelm Wiethüchter. Juan tahu dengan serta-merta bahawa imej keluarga yang bersih dan sihat ini menangkap intipati NIVEA baru dengan sempurna. Jadi, selepas kami memperoleh hak foto daripada ibu bapa adik beradik Wiethüchters tersebut, mereka menjadi bintang baru pengiklanan kami pada tahun 1924. Kempen ini mendapat sambutan hangat, dan mereka sentiasa disambut dengan "Hello NIVEA!" di mana sahaja mereka pergi. Dan itu bukan satu-satunya perhatian yang diterima oleh mereka.

Tidak lama selepas kempen kami dilancarkan, kami dibanjiri dengan surat peminat daripada gadis-gadis di seluruh negara. Foto dan surat masuk tanpa henti, dipenuhi dengan sentimen yang memuji seperti "Kami fikir anda benar-benar comel!" dan "Sayang sekali anda tidak mahu berkahwin dengan kami, kami sangat menyukai anda!". Kempen ini merupakan satu kejayaan, dan tidak lama selepas NIVEA Boys, ia disertai pula dengan NIVEA Girls...

Kumpulan lelaki pertama

Gadis NIVEA 1925

Gadis NIVEA

Walaupun rancangan realiti TV seperti Idol, The X-Factor, The Apprentice atau Top Model adalah perkara biasa hari ini, pencarian bakat yang diterajui media seperti ini tidak pernah didengari pada tahun 1925.

Oleh itu, apabila kami meletakkan iklan di akhbar Berlin, mengumumkan pencarian kami di seluruh negara untuk tiga NIVEA Girls, ia menimbulkan kegembiraan orang ramai. Terutamanya kerana kami tidak mencari model glamor, tetapi gadis biasa:

"Kami tidak mencari wanita dengan kecantikan luarbiasa, bakal jelitawan atau muda berambut ikal mayang. Kami sedang mencari gadis yang cantik secara semula jadi, sihat dan kelihatan bersih. 

Seorang ibu muda, Fröhlich dari Flensburg, Jerman utara, melihat iklan tersebut dan memutuskan bahawa tiga anak perempuannya, Margot, Elfriede dan Hertha, adalah sesuai. Apabila ayah mereka mendengar tentang rancangannya itu, dia menegaskan dia tidak mahu anak perempuannya menjadi "gadis iklan". Oleh itu, si ibu menyerahkan borang permohonan tanpa memberitahu bapa mereka! 

Gadis-gadis tersebut bertuah atas perbuatan ibu mereka kerana adik-beradik Fröhlich akhirnya mengalahkan lebih daripada 1,000 gadis lain dan memenangi pertandingan tersebut. Dan anehnya, keluarga ini tidak biasa dengan NIVEA, kerana mereka baru sahaja berpindah ke Jerman dari Samoa, di mana produk kami tidak terjual di sana. 

Dengan gembira, Mr Fröhlich bersetuju dengan idea anak-anak perempuannya menjadi NIVEA Girls kami, dan mereka terus menjadi bintang dalam iklan kami. Seperti NIVEA Boys sebelum ini, tidak lama kemudian adik-beradik Fröhlich juga disambut dengan "Hello NIVEA!" di mana saja mereka pergi.

Iklan Klasik: 1911-1949
NIVEA Creme 1911/1912
Iklan Klasik: 1911-1949
NIVEA Creme 1912
Iklan Klasik: 1911-1949
NIVEA Creme, Serbuk, dan Sabun 1913
Iklan Klasik: 1911-1949
Krim Matahari NIVEA 1931
Iklan Klasik: 1911-1949
NIVEA 1932
Iklan Klasik: 1911-1949
Penjagaan Matahari NIVEA 1933
Iklan Klasik: 1911-1949
Antarabangsa NIVEA 1934
Iklan Klasik: 1911-1949
NIVEA 1935
Iklan Klasik: 1911-1949
Minyak Matahari NIVEA 1930-an

1950-1984

1958

Menjelang tahun 1960-an, kemakmuran ekonomi dan peningkatan pemilikan kereta menyaksikan semakin ramai orang mengambil cuti mereka di tepi laut, dan budaya pantai berkembang pesat. Sekali lagi, NIVEA berada di sana untuk membantu orang ramai memanfaatkan sepenuhnya masa mereka di bawah sinar matahari.

"NIVEA Caravans" adalah pemandangan biasa di pusat peranginan antarabangsa sepanjang tahun 1960-an dan 70-an, dan mereka memberikan bola NIVEA yang kini ikonik kepada sesiapa sahaja yang akan membawa produk perlindungan matahari NIVEA ke pantai. Permintaan untuk bola ini sangat hebat sehingga kadang-kadang karavan kami yang belum sampai di pantai akan dikerumuni di jalan sebelum mereka dapat sampai ke sana!

Ia juga pada masa ini bahawa saintis mula menubuhkan hubungan antara pendedahan matahari, kanser kulit, dan kerosakan kulit, seperti penuaan pramatang. Penemuan ini mendorong penyelidik kami untuk membangunkan produk pecah tanah yang akan melindungi orang daripada kesan ini, dan menjadikannya lebih mudah untuk menikmati matahari dengan selamat.

Dalam beberapa dekad akan datang, kejayaan mereka membawa kepada beberapa inovasi penjagaan kulit, termasuk:
• Pelindung matahari dengan SPF, atau faktor perlindungan matahari
• Semburan pelindung matahari
• Melembapkan krim matahari, seperti julat NIVEA Sun Visage
• Produk khusus untuk kanak-kanak, bayi dan kulit sensitif

Tidak syak lagi budaya pantai dan produk matahari telah berubah selama bertahun-tahun. Tetapi matlamat NIVEA sentiasa sama: untuk membantu orang-orang dari semua peringkat umur menikmati matahari, di mana sahaja dan bila-bila masa yang mereka mahukan.
Bola NIVEA – menyeronokkan di bawah sinar matahari
Bola NIVEA – menyeronokkan di bawah sinar matahari
Bola NIVEA – menyeronokkan di bawah sinar matahari
Bola NIVEA – menyeronokkan di bawah sinar matahari

1963

Menjelang tahun 1960-an, bola NIVEA telah menjadi hit besar, dan ia tetap popular sehingga ke hari ini. Kami telah menghasilkan lebih daripada 20 juta bola sejak 40 tahun yang lalu dan orang di seluruh dunia mengetahuinya serta menyukainya.

Dan sama seperti produk penjagaan kulit, bola NIVEA membawa kita lebih dekat kepada orang yang kita sayangi. Itulah sebabnya bola ini telah menjadi salah satu duta jenama kami yang paling aktif dan bersahaja selama beberapa dekad.

Wanita menunjukkan keyakinan diri

Wanita kini melakukan pekerjaan yang sama seperti suami mereka, tetapi itu tidak bermakna mereka perlu mengabaikan rejim kecantikan mereka. Dengan NIVEA Milk, diperkenalkan pada tahun 1963, NIVEA memanjakan seluruh badan - dengan cepat dan mudah.

1975

"NIVEA Caravans" adalah pemandangan biasa di pusat peranginan antarabangsa sepanjang tahun 1960-an dan 70-an, dan mereka memberikan bola NIVEA yang kini ikonik kepada sesiapa sahaja yang akan membawa produk perlindungan matahari NIVEA ke pantai. Permintaan untuk bola ini sangat hebat sehingga kadang-kadang karavan kami yang belum sampai di pantai akan dikerumuni di jalan sebelum mereka dapat sampai ke sana!

Musim panas, Ahad, Penjagaan Matahari

Musim panas, Ahad, Penjagaan Matahari

Musim panas, Ahad, Penjagaan Matahari

Musim panas, Ahad, Penjagaan Matahari

Iklan Klasik: 1950-1984
1950
Iklan Klasik: 1950-1984
1955
Iklan Klasik: 1950-1984
1959
Iklan Klasik: 1950-1984
1964
Iklan Klasik: 1950-1984
1971
Iklan Klasik: 1950-1984
1973
Iklan Klasik: 1950-1984
1974
Iklan Klasik: 1950-1984
1980
Iklan Klasik: 1950-1984
1982

1985-hari ini

REVOLUSI DALAM PENJAGAAN KULIT

1986

Sekarang, adalah perkara biasa untuk berjumpa dengan barisan produk penjagaan kulit lelaki di farmasi. Tetapi 90 tahun yang lalu, penjagaan kulit lelaki terdiri daripada tidak lebih sabun dan air. Namun lelaki juga mempunyai banyak keperluan penjagaan kulit seperti wanita.

Terdapat jurang yang jelas di pasaran. Jadi pada tahun 1922, kami memperkenalkan produk pertama kami untuk lelaki, NIVEA Shaving Soap, diikuti beberapa tahun kemudian dengan buih pencukur pertama kami. Produk-produk ini akhirnya memberi lelaki pengalaman bercukur dengan krim yang mereka cari. 

Namun terdapat keperluan yang lebih unik untuk ditangani. Pada tahun 1980, kami menetapkan trend lain dengan mengeluarkan After Shave Balm bebas alkohol. Buat pertama kalinya, lelaki mempunyai losen selepas bercukur dengan harga berpatutan dan tersedia secara meluas yang menenangkan dan melegakan iritasi selepas bercukur, bukan menambah kepada masalah tersebut. Ia adalah kejayaan segera dan membawa kepada revolusi dalam penjagaan kulit lelaki. 

Apa yang telah kami buktikan ialah lelaki benar-benar mahu dan perlukan produk mereka sendiri. Dan pada tahun 1986, kami merealisasikan hasrat ini. Lelaki tidak perlu lagi menggunakan produk milik isteri, saudara perempuan atau ibu mereka. Kini mereka boleh menggunakan NIVEA for Men, iaitu pelbagai produk penjagaan kulit hanya untuk lelaki. 

Daripada krim hingga ke pisau cukur elektrik. Daripada kawalan minyak hingga anti-penuaan. Daripada skrub muka hingga sabun badan. Barisan produk NIVEA untuk Lelaki telah berlipat ganda sejak sabun pencukur pertama. Dan ia akan terus berkembang bila mana keperluan penjagaan kulit lelaki berkembang.

NIVEA LELAKI

NIVEA untuk Lelaki Selepas Bercukur

NIVEA LELAKI

NIVEA untuk Lelaki Selepas Bercukur

NIVEA LELAKI

NIVEA untuk Lelaki Selepas Bercukur

1998

Pada tahun 1998, krim NIVEA pertama dengan Q10 berada di pasaran, dan keberkesanannya menjadikannya satu kejayaan besar. Seperti yang dikatakan oleh Dr Stäb, "Ujian saintifik dengan krim Q10, dengan jelas membuktikan bahawa ia secara ketara meratakan kedutan." Lebih 20 tahun yang lalu salah seorang ahli biologi terkemuka NIVEA mula menyelidik bahan-bahan penjagaan kulit. Penemuan bahawa kulit menua mempunyai kurang kandungan Q10 telah membawa kepada penubuhan NIVEA Visage

Hari ini, produk NIVEA Q10 dibeli setiap beberapa saat, dan NIVEA Visage Anti-Wrinkle Q10 Day Cream kami telah menjadi salah satu krim anti-kedut terlaris kami. Kini, produk yang diperkaya dengan Q10 boleh didapati di semua kategori kami yang berkaitan, daripada NIVEA For Men hingga ke NIVEA Sun.
Tayangan Perdana Dunia dari NIVEA - Creme Pertama dengan Q10
NIVEA Q10
Tayangan Perdana Dunia dari NIVEA - Creme Pertama dengan Q10
NIVEA Anti Kedutan Krim 1998
Tayangan Perdana Dunia dari NIVEA - Creme Pertama dengan Q10
NIVEA Creme dengan Q10

2011/2014

Apabila NIVEA dilahirkan 100 tahun yang lalu, hampir semua penyelidikan kami dijalankan oleh hanya tiga orang: Dr Oscar Troplowitz, Prof. Paul Gerson Unna dan Dr Isaac Lifschütz.

Keadaan hari ini tidak dapat lebih berbeza. Kami kini menggaji lebih daripada 850 saintis, dan Pusat Penyelidikan Kulit kami di Hamburg diiktiraf sebagai salah satu institusi penjagaan kulit paling maju di dunia. 

"Penyelidikan kulit sentiasa menjadi sebahagian daripada formula kami untuk berjaya," kata Dr Horst Wenck, Naib Presiden Penyelidikan Korporat kami. Itu jelas apabila anda melihat bagaimana kami telah membangun. 

"Salah satu pencapaian pertama kami ialah pembangunan emulsi air dalam minyak yang stabil, Eucerit, yang merupakan bahan asas bagi NIVEA Creme. Dan NIVEA Creme membawa kita ke zaman penjagaan kulit moden. 

Selama bertahun-tahun, dedikasi kami terhadap penyelidikan membawa kepada banyak kemajuan penjagaan kulit yang diambil mudah hari ini. Krim kulit, losyen badan, pelindung matahari SPF, losyen selepas bercukur bebas alkohol, semburan pam, penjagaan kulit untuk kulit matang, produk anti-penuaan dengan Q10, semua ini dan banyak lagi dilancarkan oleh NIVEA. 

Tetapi sebelum anda boleh mencipta produk ulung seperti ini, kata Dr Wenck, anda perlu bertanya soalan yang betul. 

"Di satu pihak, kita melihat pilihan pengguna - apakah harapan dan keperluan penjagaan kulit mereka? Sebaliknya, kami menjalankan penyelidikan ke dalam setiap aspek kulit. Jadi, berdasarkan apa yang kita tahu tentang kulit, kita bertanya: apa yang akan menyokong atau merangsang proses semula jadi kulit? 

"Gabungan kedua-dua aspek ini membolehkan kami mencipta produk penjagaan kulit baharu dan benar-benar inovatif. " 

Membangunkan produk baru adalah proses yang teliti yang memerlukan penyelidikan bertahun-tahun. Kerana sementara kita mahukan produk yang membuat kita berasa selesa dengan kulit kita, keperluan penjagaan kulit individu, ditentukan oleh banyak faktor - termasuk jenis kulit, bangsa, jantina, umur dan budaya, serta di mana kita tinggal. 

Itulah sebabnya setiap produk NIVEA diuji pada ramai orang yang berbeza, dalam pelbagai situasi, sebelum ia dijual. 

Selain daripada itu, semua produk kami mesti tahan ujian keselamatan dan keberkesanan. Walaupun butiran yang kelihatan kecil, seperti betapa mudahnya produk boleh dibuka atau ditutup, menghadapi ujian yang ekstensif. 

Dan kerana kami menentang semua bentuk ujian haiwan, semua penyelidikan kami dijalankan pada penguji sukarelawan yang hebat, atau dengan menggunakan teknik makmal canggih seperti ujian kultur sel. 

Seperti yang dikatakan oleh Dr Wenck, "Ia boleh mengambil masa tiga, lima, atau lebih tahun daripada idea produk awal, hingga ke pelancarannya di pasaran. Anda tidak boleh berkompromi dengan kualiti. 

Menurut Dr Wenck, masa depan penjagaan kulit menjanjikan "sama menarik seperti 100 tahun yang lalu. Kami sudah mengusahakan generasi baru bahan aktif yang akan mengambil penyelidikan kulit ke dimensi seterusnya." 

Apakah kejayaan penjagaan kulit seterusnya? Hanya masa yang akan menentukannya...

DEODORAN NIVEA BLACK & WHITE INVISIBLE

IN-SHOWER BODY MILK

KINI DAN MASA DEPAN

Selama 100 TAHUN kami telah mencipta produk penjagaan kulit, ini bermaksud NIVEA sangat memahami kulit, untuk sesiapa sahaja, lelaki atau perempuan dan untuk sebarang jenis kulit - NIVEA untuk seumur hidup.

Kulit kita membolehkan kita merasakan belaian angin, kehangatan matahari dan sentuhan orang yang kita sayangi. 

Kulit kita memberitahu orang lain bagaimana perasaan kita. Pipi kemerahan apabila diberi pujian. Kita merasa seram sejuk bila ketakutan. Dan kulit kita lebih berseri apabila bahagia. 

NIVEA memahami kulit tidak seperti orang lain. Itulah sebabnya kami mencipta produk yang membersih, menyubur dan melindungi kulit anda, sambil memberikan apa yang diperlukan olehnya, iaitu penjagaan yang lembut tetapi berkesan bagi memastikan kulit anda lembut, anjal dan cantik berseri. 

Tidak kira apa yang anda lakukan, atau di mana anda tinggal, kami berada di sini untuk membantu anda menikmati penjagaan kulit yang lebih baik selamanya. 

Sama ada anda lelaki atau perempuan. 

Muda atau tua. 

Cerah atau gelap. 

Berminyak atau kering.

Sensitif atau normal.

Atau apa-apa di antaranya. 

Kami prihatin mengenai semua kulit anda. 

Selamanya.

Mencari penjagaan kulit yang lebih baik

Kami sentiasa mencari cara baru untuk membantu anda menjaga kulit anda. Tetapi bagaimana kami mencarinya?
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1985
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1986
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1988
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1991
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1992
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1994
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
1998
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
2002
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
2005
Iklan Klasik: 1985 - Hari ini
2015