Kulit Didahulukan

Bagi kami di NIVEA, kulit sentiasa diutamakan. Selama lebih dari 100 tahun, kami telah menyelidik tentang kulit dan mencari formula penjagaan kulit yang terbaik, paling selamat, dan paling berkesan. Sebagai salah satu pakar penjagaan kulit terkemuka di dunia dengan pusat penyelidikan kulit termaju, kami menumpukan kepada kemanusiaan dan kesihatan semula jadi serta kecantikan kulit manusia. Penjagaan alam sekitar adalah satu kesimpulan logik daripada komitmen kami terhadap penjagaan kulit yang selamat, lembut, dan berkesan. 
hand-in-cream-jar-smiling-woman

NIVEA tahu tentang kulit …

Dengan lebih daripada 100 tahun pengalaman, hampir 2,000 kajian saintifik setiap tahun dan lebih daripada 1,000 pakar NIVEA yang bekerja dalam penyelidikan dan pembangunan sahaja, kami mempunyai pemahaman yang mendalam tentang kulit dan kesannya terhadap kesejahteraan manusia. Pada tahun 2018 sahaja, lebih daripada 1900 teknologi kami yang telah dipaten digunakan di dalam produk NIVEA atau digunakan untuk perkembangan masa depan produk NIVEA di seluruh dunia. Tidak berpuas hati dengan pematuhan peraturan semata-mata, kami melampaui keperluan undang-undang untuk memastikan bahawa, biarlah kulit yang paling sensitif hanya merasakan sentuhan positif dan penyayang NIVEA. Oleh itu, senarai kriteria keselamatan kami untuk bahan-bahan dan produk adalah jauh lebih ketat daripada mana-mana peraturan.
aloe-vera-cream-on-womans-back

… dan kami sayangi

Benar dengan standard tinggi kami untuk kesihatan dan keselamatan kulit, kami memilih bahan-bahan untuk produk yang menjaga kulit sihat dan cantik: kami sentiasa mencari penyelesaian terbaik dan paling mampan - yang mungkin tidak selalu menjadi seperti yang diharapkan. Dalam sesetengah kes, bahan-bahan buatan manusia sebenarnya lebih baik untuk kulit dan planet kita, daripada alternatif yang diperoleh secara semula jadi. Ambil contoh minyak pati: versi semulajadi boleh menyebabkan kulit teriritasi atau boleh menyebabkan reaksi alahan. Sebaliknya, minyak pati sintetik kami lembut terhadap kulit yang paling sensitif - tanpa membahayakan kita atau dunia kita.

INTIPATI PENJAGAAN KULIT

close-up-womans-shoulder
Sebagai peneraju kepada penjagaan kulit moden, NIVEA mempunyai lebih daripada satu abad pengalaman dalam membantu orang berasa cantik dan selesa dengan kulit mereka sendiri. Jutaan pengguna di seluruh dunia mempercayai dan menyukai produk kami. Kami sentiasa berusaha untuk mencipta pengalaman penjagaan kulit terbaik dengan mengembangkan serta memperbaiki formula kami. Kami percaya dalam penjagaan kulit, yang dapat memberikan apa yang diperlukan oleh kulit untuk sihat dan tinggalkan apa yang tidak boleh percayai sepenuhnya.
Dalam bahan-bahan kami, kami membezakan antara bahan "Penting" dan "Khas". Bahan-bahan "penting" adalah hero harian di dalam dunia kosmetik. Ia mempunyai fungsi asas dan membantu produk kami menjaga kulit anda dengan cara yang terbaik dan paling boleh dipercayai. Sebagai pemberi tekstur dan pengemulsi, ia menjadikan produk licin, menyenangkan untuk disentuh dan mudah digunakan. Sebagai pengawet, ia memastikan produk NIVEA sentiasa segar dan selamat digunakan bagi jangkamasa yang panjang.

Bahan-bahan "Khas" adalah bahan utama yang menambah faedah istimewa kepada produk kami. Beberapa bahan khas kami seperti Q10 - adalah penemuan NIVEA yang merevolusikan dunia kosmetik. Kesemuanya membantu produk kami memberi penjagaan khas tambahan dengan meningkatkan fungsi semula jadi kulit. Tidak lebih, tidak kurang.
close-up-skin-leaf-womans-face
people-going-through-field
Sama ada bahan khas atau penting: sebarang bahan yang masuk ke dalam produk kami telah diuji dengan ketat dan di luar skop keperluan pengawalseliaan. Kami lakukan ini untuk memastikan bahawa setiap produk memenuhi standard tertinggi dan menjustifikasikan kepercayaan yang anda letak terhadap NIVEA.

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai bahan-bahan NIVEA? Terokai ramuan individu dan kumpulan bahan-bahan serta pelajari apa yang ia ada, bagaimana ia berfungsi, dan mengapa NIVEA menggunakannya.


BAHAN-BAHAN KHAS

Temui bahan-bahan yang menjadikan penjagaan kulit NIVEA begitu istimewa! Bahan-bahan Khas kami menjaga kulit anda dengan lebih baik. Ia menyokong dan melindungi keseimbangan semula jadi kulit, mengatasi tanda-tanda penuaan kulit yang kelihatan dan meningkatkan keberkesanan produk kami:

hand-in-cream-jar

Eucerit

Apa itu Eucerit?

Eucerit adalah asas kosmetik moden dan seluruh jenama NIVEA. Ditemui lebih satu abad yang lalu, emulsifier ini menjadi bahan utama NIVEA Creme ikonik kami. Eucerit membolehkan bahagian berminyak dan berair dalam produk kosmetik bercampur, bertindak sebagai penhubung di antara komponen berminyak dan berair. Eucerit adalah bahan semulajadi yang diperoleh daripada bulu (lilin semulajadi daripada bulu).

nivea-q10

Q10

Apakah itu Q10?

Coenzyme Q10 adalah molekul yang dihasilkan oleh badan kita. Ia adalah penting untuk sel tenaga metabolisme badan. Sebagai perangsang, ia membantu sel-sel kita untuk berkembang, kekal sihat, dan regenerasi. Q10 juga merupakan antioksidan yang kuat melawan radikal bebas, molekul reaktif yang merosakkan sel di pelbagai peringkat, termasuk sel DNA, protein, dan lipid.

powder-close-up

KREATINA

Apakah itu Kreatina? Kreatina adalah sebatian organik yang dihasilkan di hati, buah pinggang, dan pankreas. Ia memainkan peranan penting untuk membekal tenaga kepada organ, seperti bateri yang mengikat, mengangkut dan melepaskan tenaga.
close-up-almonds

MINYAK BADAM MANIS

Apakah minyak badam manis?

Minyak badam manis adalah minyak tekanan-sejuk daripada biji badam, di mana buah dari pokok badam manis dikupas dan kemudian diproses. Minyak keemasan dengan aroma manis kekacangan ini telah digunakan dalam perubatan dan penjagaan kulit selama berabad-abad.


BAHAN-BAHAN PENTING

close-up-oil

EJEN PENCAMPURAN

Untuk memastikan bahan-bahan yang berbeza bercampur untuk membolehkan kulit menyerapnya dengan baik (contohnya air dan minyak)
close-up-green-gel

Texturizers

Untuk mewujudkan rasa dan penampilan yang menyenangkan dari pusat jagaan kanak-kanak, losyen atau gel pada kulit anda.

  • Pengubah suai rheologi
  • Pelarut
  • Ejen mutiara
  • Opacifiers
cream-on-womans-face

PENCUCI MUKA

Untuk membebaskan kulit daripada bahan pencemar dan/atau mengelupas

  • Surfaktan
  • Ejen Pengelupasan
cream-tips-close-up

PENYEDIAAN KULIT

Untuk menyediakan dan menyediakan kulit dengan penjagaan yang paling penting pada tahap pH yang sempurna

woman-laughing

PENAPIS PERLINDUNGAN UV

Untuk melindungi kulit daripada sinaran matahari yang berpotensi berbahaya

cherry-blossom-close-up

Wangian

Untuk membiarkan produk kelihatan, bau atau rasa (penjagaan bibir) baik

woman-applying-cream-on-face

PENGAWET

Pengawet

Untuk memastikan produk segar dan sentiasa selamat pada kulit