PRODUK TERBAHARU HASIL DARI PENYELIDIKAN LEBIH SATU ABAD


PENJAGAAN KULIT YANG LENGKAP UNTUK SEMUA KEADAAN

Hasil penyelidikan lebih dari satu abad berada dalam setiap tin NIVEA Creme. Produk ini juga membawa semua melayari kenangan hidup bersama NIVEA.

NIVEA CREME KEKAL

Kami masih ingat hari-hari apabila satu tin krim boleh ditemui di bilik mandi Nenek. Masih segar dalam ingatan kami, ibu juga sentiasa membawa beberapa tin di dalam beg tangannya. Tin biru itu telah menjadi sebahagian daripada kehidupan banyak keluarga merentas generasi, di 190 negara di seluruh dunia dan kini permintaan semakin bertambah.

PELBAGAI KEMUNGKINAN DALAM SATU KRIM

NIVEA Creme untuk rutin harian dalam penjagaan muka. Penjagaan kulit yang tiada tandingan untuk semua jenis kulit.
NIVEA Creme untuk tangan anda. Krim kaya melindungi, memupuk dan melegakan tangan kering dan tertekan.
NIVEA Creme untuk bibir anda. Sapukan krim pada waktu malam sebelum tidur dan ia akan memupuk bibir kasar dan retak semalaman.
NIVEA Creme untuk pipi merah pada musim sejuk. Apabila ia menjadi sejuk, krim yang kaya melindungi kulit di pipi anda.
NIVEA Creme untuk kaki anda. Sesuai untuk memupuk bahagian badan yang sangat kering, seperti siku, lutut dan kaki.
NIVEA Creme untuk penjagaan kuku. Sapukan krim selepas manicure dan urut perlahan-lahan ke jari dan kuku anda.

INILAH AROMA NIVEA

Wangian lembut dari limau purut dan oren, dicampurkan dengan lavender, ros, pokok lilac dan bunga lili lembah; yang pasti tidak dapat dilupakan

PENGALAMAN MENYELURUH PENGGUNAAN KRIM YANG HEBAT

Sebagai bahan tambahan kepada Eucerit yang dihasilkan lebih seratus tahun yang lalu, NIVEA Creme juga mengandungi gliserin, air, sedikit asid sitrik dan haruman lembut. Formula berkesan ini telah disesuaikan dengan teliti dan ditambah baik sejak beberapa dekad yang lalu.

KRIM YANG MEMBELAI KULIT DAN JIWA

Jika anda ingin melakukan sesuatu yang bermakna untuk diri sendiri, krim ini perlu anda miliki. Setiap waktu diperuntuk untuk melembap kulit adalah saat membelai tubuh dan jiwa anda. Setiap belaian penting dalam memastikan anda berasa selesa. Belaian juga yang memberikan rasa selamat dan pendekatan pada bayi. Jika tidak dibelai, kita pasti merasa tidak lengkap. Satu kaji selidik menunjukkan bahawa perkembangan emosi dan mental kanak-kanak dipengaruhi oleh sentuhan. Menyapu krim pada tubuh badan juga bermakna mengambil masa untuk memberi perhatian kepada diri sendiri.

KRIM YANG TELAH MELAKAR SEJARAH

SEMUANYA BERMULA DENGAN "NIX"

Sebelum bermulanya kisah kejayaan NIVEA Creme, suatu bahan yang agak unik telah dicipta, iaitu Eucerit. Eucerit bertindak sebagai pengemulsi yang menggabungkan minyak dan air untuk menjadikan campuran yang sangat halus dan stabil. Dr Isaac Lifschütz telah membangunkan pengemulsi baharu ini pada tahun 1911. Pakar dermatologi Profesor Paul Gerson Unna mengagumi pengetahuan pakar Dr Lifschütz dalam bidang ini dan menyampaikannya kepada Dr Oscar Troplowitz, ahli kimia dan pengasas bersama Beiersdorf. Beliau menyedari bahawa emulsi air dalam minyak akan membentuk asas yang sempurna untuk krim kosmetik untuk kulit. Apa yang diperlukan sekarang ialah sebuah jenama. Untuk mencari nama, Dr Troplowitz tidak perlu melihat jauh daripada krim mereka sendiri. Sebaik sahaja proses pengemulsi selesai, ia mempunyai warna seputih salji. Nama NIVEA berasal dari perkataan Latin "nix, nivis" yang bermaksud "salji". Apabila diterjemahkan, NIVEA bermaksud "seputih salji".
1911 - NIVEA Creme pada asalnya dibungkus dalam tin kuning. Ia adalah krim pertama yang mampu dimiliki oleh semua orang.
1922 - Rupa nouveau seni dengan hiasan anggur masih jauh dari biru yang datang pada tahun-tahun kemudian.
1925 - Perdana untuk bijih timah biru dengan huruf NIVEA putih.
NIVEA Creme 1928
1928 - Sejak itu, bijih timah biru, wangiannya yang unik dan tekstur baldunya kekal tidak berubah.
NIVEA Creme 1931
1931 - Ideal kecantikan berubah menjadi kulit yang aktif dan kelihatan sihat. Ini juga ditunjukkan dalam huruf.
NIVEA Creme 1935
1935 - Tahun ini, fon moden yang tidak dihias dilihat buat kali pertama.
NIVEA Creme 1949
1949 - Pengenalan fon NIVEA baharu masih membentuk reka bentuk jenama sehingga ke hari ini.
NIVEA Creme 1959
1959 - Buat pertama kalinya, perkataan "Creme" ditulis dalam huruf italik, untuk memberikan jenama lebih emosi.
NIVEA Creme 1970
1970 - "Timah biru" yang digunakan sehingga hari ini dilancarkan di pasaran. Bulatan putih hilang sepenuhnya.
NIVEA Creme 1922
NIVEA Creme timah dari tahun 1993
NIVEA Creme 2007
2007 - Sehingga hari ini, krim dalam tin biru adalah salah satu produk penjagaan kulit yang paling berjaya sepanjang masa.
The Classic Care for Your Skin

PENGALAMAN DAN KEPAKARAN, PENYELIDIKAN DAN PEMBANGUNAN

Sejak syarikat kami ditubuhkan, kami telah mengabdikan diri kami untuk penjagaan kulit anda. Kami menbangunkan produk yang sangat berkesan yang berfungsi selaras dengan fungsi kulit, ini bermakna kulit anda mendapat apa yang diperlukan.

MATLAMAT KAMI: PENJAGAAN KULIT YANG LEBIH RAPI UNTUK SETIAP INSAN

NIVEA diasaskan lebih daripada 100 tahun yang lalu dan semua aktiviti penyelidikannya sebelum itu dijalankan oleh hanya tiga individu: Dr Oscar Troplowitz, Prof. Paul Gerson Unna dan Dr Isaac Lifschütz. Kini, NIVEA mempunyai lebih 500 kakitangan dalam bidang penyelidikan dan pembangunan untuk mengkaji proses kompleks mengenai kulit dan membangunkan produk penjagaan kulit yang baharu dan berkesan. Selama beberapa dekad, kami telah menghasilkan pelbagai produk unggul seperti krim kulit, losen badan, krim pelindung matahari dengan SPF, rangkaian khas produk lelaki, semburan jenis pam, penjagaan kulit untuk kulit matang dan juga produk anti-penuaan dengan Q10! Dalam pada itu, amat penting bagi kami untuk sentiasa memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan kami. Dengan berdialog terus dengan pelanggan, kami telah berjaya membangunkan produk yang mempunyai kualiti terbaik dan dipercayai ramai.
Skin Research Center

TERKENAL DI PERINGKAT ANTARABANGSA

Pusat penyelidikan kulit kami di Hamburg adalah salah satu pusat penyelidikan yang terkemuka di dunia

DI SEBUAH RUMAH DI HAMBURG

NIVEA Creme berasal dari Hamburg. Hampir 8,000 tin produk NIVEA CREME dihasilkan dalam masa sejam di sini.