Kejujuran dan Ketelusan

Kami menyukai kenyataan bahawa produk kami menyentuh kehidupan di mana-mana, di seluruh dunia. Kami sedar akan tanggungjawab yang datang dengannya. Kesedaran ini menjadi teras terhadap perkara yang kami lakukan, memacu kepercayaan dan nilai-nilai kami.
hands-together-lying-on-ground-together
hands-going-through-open-field
Nilai-nilai kami terzahir dalam Kod Lelakuan kami, komitmen alam sekitar dan sosial kami, serta pendirian kami mengenai ujian terhadap haiwan. Ia terlihat di dalam semangat penyelidikan kami untuk formula dan ramuan yang lebih baik, selamat, dan lebih mampan. Dan ia adalah penggerak di sebalik projek bersama dengan semua rakan kongsi kami.

Ketahui semua maklumat dan fakta yang mendalam mengenai penjagaan kulit NIVEA dan bagaimana kami menghormati tanggungjawab. Mari kongsi bersama nilai kami!

NIVEA "CARES"

footprints-on-beach-people-laughing-together
Manusia di seluruh dunia mempercayai produk NIVEA - dan kami akan lakukan segala-galanya untuk mengekalkan kepercayaan itu. Falsafah kami boleh disimpulkan dalam dua perkataan: NIVEA "CARES". Kami menjaga kesihatan dan keselamatan kulit anda. Itulah sebabnya setiap bahan yang kami pilih untuk produk kami mesti memenuhi kriteria keselamatan yang memenuhi atau melebihi keperluan pengawalseliaan. Formula penjagaan kulit kami terdiri daripada untuk melindungi dan meningkatkan fungsi semula jadi kulit anda. Dan cita-cita kami adalah untuk memasukkan hanya jumlah minimum bahan-bahan yang diperlukan untuk tujuan ini.
close-up-cut-aloe-vera
NIVEA juga mengambil berat dan menghormati planet ini. Kami akan terus menyelidik cara yang lebih baik dan lebih mampan untuk merumuskan dan menghasilkan penjagaan kulit dan telah melakukannya selama beberapa dekad. Sebagai salah satu jenama penjagaan kulit yang paling lama, kami menggunakan banyak pengalaman dan kepakaran kami untuk mempromosikan kemampanan dalam industri kami. Kami tidak menjalankan sebarang ujian haiwan ke atas produk kosmetik atau bahan-bahannya atau mengarahkan untuk melakukannya - kecuali jika ia diwajib oleh undang-undang. Ujian haiwan telah diharamkan untuk produk kosmetik di EU sejak tahun 2004 dan untuk semua bahan-bahan produk ini sejak tahun 2013. Sememangnya, Beiersdorf berpegang pada tanggungjawab ini dan telah lama mengelakkan ujian haiwan secara aktif di seluruh dunia, di mana secara sah memungkinkan. Kami komited untuk pembangunan dan penerimaan antarabangsa, kaedah ujian alternatif selama lebih dari 35 tahun. Keazaman kami untuk membuat ujian haiwan adalah tidak perlu, pada skala global adalah sebahagian daripada komitmen ini.

KETAHUI LEBIH LANJUT

NIVEA lebih daripada sekadar jenama. Ia adalah kita semua - semua yang bekerja ke arah mewujudkan penjagaan kulit yang berharga ini. Kita semua menunjukkan bahawa kita menjaga planet ini dengan cara kita sendiri. Sebahagian daripada kita menyertai inisiatif sukarela, contohnya menanam pokok di seluruh dunia. Ramai di antara kita menggunakan basikal atau berkongsi kereta untuk perjalanan harian. Sebagai sebuah organisasi, kami mengelakkan perjalanan perniagaan bila-bila masa boleh, memilih sebaliknya untuk berhubung melalui telefon dan video. Sedikit demi sedikit kami mengurangkan kesan terhadap alam sekitar kami!
plant-planting-bicycle-riding

UJIAN TERHADAP HAIWAN

woman-kissing-bunny

KOMITMEN KAMI MENENTANG UJIAN HAIWAN

NIVEA menghormati alam semula jadi - daripada fungsi semula jadi kulit, hinggalah ke semua makhluk di planet ini.

Sudah bertahun-tahun kami melabur secara aktif dalam pembangunan kaedah ujian alternatif agar dapat mengesahkan tahap kebolehterimaan dan keberkesanan produk NIVEA. Kami terus berusaha mencari alternatif yang lebih baik yang boleh menggantikan ujian ke atas haiwan di seluruh dunia.

Sebagai salah satu peneraju dalam penyelidikan kosmetik, NIVEA mempunyai sejarah kerjasama yang kuat dengan lebih daripada 50 rakan kongsi di seluruh dunia, melabur dalam pendekatan ujian alternatif bebas-kekejaman untuk penilaian risiko keselamatan. Dalam tempoh 35 tahun yang lalu, kemajuan penting dalam pembangunan kaedah alternatif baru telah dicapai. Beberapa kaedah ini telah mendapat penerimaan antarabangsa oleh OECD - dan pembangunan kaedah-kaedah lain sedang dalam proses. Sebagai contoh, Beiersdorf memupuk perkembangan teknologi yang dipanggil "organ-on-a-chip". Sistem ini mengintegrasikan beberapa jenis sel dan tisu manusia serta meniru biologi manusia pada skala kecil, memperluaskan pilihan untuk menilai kemungkinan kesan pada tubuh manusia in vitro untuk akhirnya memastikan produk yang selamat.

Pada skala global, kami berusaha untuk mendapatkan penerimaan kaedah ujian alternatif yang sudah mapan, di mana-mana sahaja. Sesetengah negara, termasuk China, masih memerlukan ujian haiwan untuk kategori produk kosmetik tertentu. Kami berhasrat untuk meyakinkan pihak berkuasa China bahawa ujian ini tidak perlu dan boleh digantikan dengan ujian alternatif tanpa menjejaskan keselamatan pengguna.


KOD KELAKUAN

Mempromosikan nilai-nilai kami

Sebagai jenama global, NIVEA bekerjasama dengan pembekal tempatan di seluruh dunia. Untuk memastikan setiap aspek rantaian bekalan dan pengeluaran adalah selari dengan nilai-nilai kami, kami telah mencipta satu kod tingkah laku yang berfungsi sebagai panduan untuk semua pembekal kami. Berdasarkan Universal Declaration of Human Rights, Conventions of the International Labor Organization, dan Panduan OECD untuk Syarikat Multinational, kod tingkah laku kami menetapkan standard etika dan kemampanan bagi pembekal kami.

farmer-walking-through-field
Sebelum kami bersetuju untuk bekerjasama dengan pembekal, mereka perlu komited dengan kod kelakuan kami. Itulah langkah pertama. Kami juga mempunyai sistem pemeriksaan, pengauditan dan sokongan untuk membantu pembekal kami memenuhi piawaian NIVEA serta memastikan mereka malakukannya. Ini termasuk platform kerjasama yang membolehkan pembekal berkongsi amalan terbaik dan bekerjasama dengan kami untuk menjadikan perolehan kami lebih mampan.
close-up-wheat-stalk-hand-shaking