NIVEA SUN: Mematuhi Rang Undang-Undang Terumbu Hawaii

Apa yang Anda Perlu Tahu

Rang Undang-Undang Terumbu Hawaii

Matahari membuatkan kita gembira. Ia mempunyai pengaruh yang besar terhadap kesejahteraan kita dan merangsang pengeluaran Vitamin D. Tetapi sinar matahari juga boleh membahayakan. Oleh itu, perlindungan matahari dengan penapis UV yang berkesan adalah sangat penting. Walau bagaimanapun, penapis UV tertentu, bersama-sama dengan banyak sebab lain, disyaki merosakkan terumbu karang. Sebagai tindak balas kepada itu, Hawaii AS telah meluluskan undang-undang yang berkuat kuasa pada 1 Januari 2021, mengharamkan penggunaan penapis UV oxybenzone (benzophenone-3) dan octinoxate (ethylhexyl methoxycinnamate). Semua produk NIVEA SUN Eropah bebas daripada penapis UV yang diharamkan ini dan oleh itu, mematuhi sepenuhnya Rang Undang-undang Terumbu Hawaii.

Oxybenzone

Menurut kajian terkini yang menyelidik batu karang di bawah keadaan makmal, Oxybenzone (Benzophenone-3) disyaki mempercepatkan pelunturan karang.

NIVEA SUN

NIVEA SUN bukan sahaja berusaha untuk menyediakan perlindungan kulit yang terbaik, tetapi juga untuk meminimumkan kesan alam sekitar daripada produknya. Produk pelindung matahari kami diuji dengan ketat untuk memenuhi piawaian kualiti, keberkesanan dan keselamatan tertinggi.

Octinoxate

Penyelidikan mengenai Octinoxate (Ethylhexyl Methoxycinnamate) dan kesan karang yang disyaki kurang konklusif, tetapi kerana mekanisme itu mungkin serupa dengan Oxybenzone, ia juga telah diharamkan oleh Rang Undang-Undang Terumbu Hawaii.


Losyen Matahari NIVEA

LINDUNGI kulit anda. SAYANGI pantai.

NIVEA SUN sudah mematuhi Rang Undang-Undang Terumbu Hawaii.

BEBAS DARIPADA OXYBENZONE OCTINOXATE.

Lindungi kulit anda. Sayangi pantai. Semua produk NIVEA SUN Eropah, menawarkan perlindungan UVA dan UVB tanpa menggunakan oxybenzone dan octinoxate, boleh dipercayai


Perlindungan Matahari

Perlindungan MATAHARI, KENALI kulit anda

Lindungi kulit anda dengan NIVEA SUN.